8.10.2018

Italianul Paolo Sarroglia câștigă ediția a zecea a Cupei Academiei de Golf Demis Papillon, Centennial on the Greens

Centennial on the greens, competiție de golf organizată la ediția a zecea a Cupei Academiei de Golf Demis Papillon, desfășurată pe terenul de golf de la Clubul Diplomatic din parcul Herăstrău din Bucuresști, a fost câștigată de italianul Paolo Sarroglia. Acesta a realizat un birdie (scor -1) la prima cupă din jocul suplimentar necesar pentru desemnarea caștigatorului având în vedere faptul că trei sportivi au realizat același scor la finalul competiției inițiale. Rezultatele competiției suplimentare (playoff) la cupa 1 (par 4):

Paolo Saroglia -1

Dragoș Tănase 0

Gianluca Samogin +2

Academia de golf Demis Papillon a premiat pe terenul de la Clubul Diplomatic din București seniori, juniori dar și începători care au luat contact cu jocul de golf în ultimul an.


Paolo Sarroglia a început să joace golf la Torino, la vârsta de 22 de ani, după o carieră ca jucător de tenis la nivel profesionist. „Sunt bucuros să fiu primul jucător italian care câștigă cupa academiei de golf Demis Papillon. A fost o competiție disputată anul acesta, cu jucători buni și cu un final inedit. Am jucat foarte bine în playoff-ul din competiție și asta a făcut diferența.” a declarat Paolo Sarroglia.
 

„Am dedicat ediția a zecea a competiției Centenarului Marii Uniri, un moment important în istoria noastră. Din acest motiv ediția a fost una specială”, a declarat Demis Papillon, fondatorul Academiei de Golf Demis Papillon.

„Competiția a avut un final extrem de disputat cu un joc suplimentar (playoff) între doi jucători italieni și unul din România. A câștigat meritat Paolo Sarroglia la o diferență de „jumătate de cupă”, un joc suplimentar foarte disputant care a facut cinste competiției din acest an”, a adăugat Demis Papillon.


„Am lansat competiția Cupa Academiei în urmă cu zece ani ca un mijloc de a ajuta creșterea golfului în România. Cred ca am ajuns la un nivel de recunoștere bun pentru golf și acest sport are mult potențial de crește în special în București, unde sunt mulți tineri care încep în fiecare an să joace”, a declarat Demis Papillon.

 

Centennial on the greens
Cupa Academiei de Golf „Demis Papillon” 2018
Ediția a zecea, 7 octombrie 2018, Clubul Diplomatic, București

Câștigător (Gross winner)

Paolo Sarroglia

Masculin Divizia I (HCP 0-18)

Locul 1: Andrei Loghin (România)

Locul 2: Gianluca Samogin (Italia) 

Locul 3: Valter Samogin (Italia)

Masculin Divizia II (HCP 19-36)

Locul 1: Dan Văcălie (România)

Locul 2: Dan Bota (România)

Locul 3: Pierre Martin (Franța)

Începători

Locul 1: Andreea Piccin (Italia)   

 

Ediția din acest an a Cupei Academiei de Golf Demis Papillon este realizată cu sprijinul partenerilor Crama Oprișor și Bel Profile.

Comentarii