28 octombrie, 2013

Vreau sa joc, vreau sa joc!

De unde sa inveti golf? Vei intalni multi oameni pe teren, care vor dori sa te invete secretele “ascunse” ale golfului. Adevarul este ca majoritatea nu au inceput sa joace cu mult inaintea ta. Asa ca raspunsul la prima intrebare este: Demis Papillon Golf Academy, unde poti invata de la profesionisti. Dupa cum ai vazut si la TV, chiar si cei mai buni jucatori din lume au un antrenor si iau lectii. Golferii profesionisti certificati sunt singurii oameni calificati care sa te invete sa joci golf. 

Lectiile predate de un golfer profesionist te vor costa ceva bani, dar vor fi cea mai buna investitie pe care o vei face. Lectiile de la cei care “le stiu pe toate” iti vor strica jocul cel mai probabil si va dura ceva timp pana iti vei corecta miscarile. Locurile unde poti invata golf sunt terenurile de golf si cluburile de golf. Nu trebuie sa fii membrul vreunui club ca sa iei lectii de la un golfer profesionist. Tariful obisnuit este de obicei intre 25-40 euro pentru o sedinta de 45 minute, dar vei avea reducere daca ai rezervare, iar daca ai cetatenia romana, vei plati 100 euro pentru 5 lectii. 

Oricat de greu ti se va parea la inceput, te sfatuiesc sa nu renunti la lectii. Golful este un sport solicitant din punct de vedere tehnic si fara lectiile de baza, poti acumula destul de multe frustrari. Daca ai vazut cum isi pierd controlul marii jucatori de golf, in timpul jocului, imagineaza-ti cum te-ai simti tu daca nu ai nimeri nici macar o lovitura bine. In plus, nici oamenii care asteapta in urma ta nu vor fi prea incantati. Ca incepator al acestui sport, cel mai bine e sa incepi sa cunosti terentul, sa ai patru sau cinci antrenamente, invata miscarile de baza, avanseaza la un joc de 9 gauri si eventual, aventureaza-te intr-unul de 18 gauri. Crede-ma, va fi mult mai distractiv pentru tine si pentru cei din jurul tau, daca urmezi calea asta. 

Pentru a-ti completa lectiile poate fi util sa privesti si cateva clipuri video sau DVD-uri educationale. O selectie buna, care acopera fiecare aspect (sau greseala) a jocului tau este disponibil in programul de lectii video Demis Papillon Golf Academy V1 Golf Video. 
Ce altceva mai poti face?

Dupa cum am mentionat, cartile si videoclipurile sunt esential atunci cand inveti lectile de baza. Pentru a-ti forma o miscare de balans buna, vei avea nevoie de trei lectii fundamentale: Stransoarea, Inclinarea si Postura. 

I-am privit pe profesionisti pe tv, i-am filmat si apoi am urmarit din nou, cu incetinitorul, miscarile lor de balans, caci poti invata foarte multe in acest mod. Nu te vom aborda cu foarte multa multa teorie si stiinta, esti doar un incepator. Ne vom rezuma la stransoare, inclinare si postura, iar asta iti va fi de ajuns ca baza. Un mic sumar:

 

1. Nu iti risipi banii pe cluburi scumpe, pana cand nu ai acumulat un nivel de baza de competente.
2. Nu te apropia de alt curs de golf pana cand nu ai un nivel de baza de competente.
3. Ia lectii de la un personal certificat. 
4. Invata lectiile fundamentale.
5. Priveste-i pe profesionisti.
6. Exerseaza
7. Invata regulile si eticheta jocului de golf. 

Sper ca acest articol sa te ajute sa eviti greselile costisitoare pe care multi oameni le fac. Urmeaza lectiile de baza de mai sus si esti pe calea cea buna spre toata distractia (uneori si frustrarea) pe care golful ti le poate oferi. 

Comentarii