29 Noiembrie, 2013

Marele Adam Scott, Australian Open 2013, Royal Sydney Golf Course

"Sunt o multime de povesti interesante pe care le-as putea scrie pe blogul meu, dar azi a inceput turneul Australian Open, la Royal Sydney. Km Felton (WA) a fost descalificat dupa ce a notat un scor incorect. Rory McIlroy ia cateva lectii cu Bree Laghlin la MYGolf kids Clinic. Ryan Yip, David McKenzie, Aaron Baddeley ar putea pretinde o victorie importanta la Australian Open, la fel si Rory Mclloroy. Si desigur, Aaron Baddeley s-ar putea intoarce dintre ultimii 10 si sa castige turneul, in stilul lui Nick Faldo la turneul Masters din 1996." 

 
Dar poate ca cea mai intriganta victorie din toate ar fi cea a castigatorului primei runde: Adam Scott, care a lovit cu -10 sun 62 joia trecuta. Jucatorul de 32 ani, antrenat de Butch Harmon, ar putea deveni cel mai bun golfer, mai tanar decat Tiger. Mai bun decat Sergio. Mai bun decat Charles Howell. Mai bun decat Aaron Badley. Mai bun decat Matt Kuchar, Justin Rose - numeste pe cine vrei. Ceea ce sperie cel mai tare la Adam Scott este cat de solida pare balansarea lui. Butch Harmon sustine ca este mai buna decat a lui Tiger si la fel sustine si Johnny Miller. Tipul a lovit cele mai multe green-uri in aceasta saptamana si nu pare sa loveasca la intamplare, asa cum s-a intamplat sa faca Tiger o data sau de doua ori zilele astea. Asa ca luati si notati. Sunt o multime de povesti bune de scris la Australian Open. 


Australia a tanjit dupa un succesor de geniu dupa Greg Norman aproape 20 de ani si acum avem unul in forma lui Adam Scott, care, in acest an, a realizat ceea ce Rechinul nu a putut, adica sa castige Masters-ul la Augusta National. A purtat “Jacheta verde” in fiecare zi de la intoarcerea sa in Australia. Australienii il iubesc pe Adam Scott, iar el nu refuza nicio poza cu fanii sai. 
Da, Greg Norman si Adam Scott sunt atat de diferiti in multe privinte. Norman era carismatic, un om al maselor si ii entuziasma pe oameni cu sunetele pe care le scotea in fiecare colt al terenului de golf. 

Adam Scott este un jucator pentru cei puristi, dar care se va schimba cu siguranta in timp - si va continua sa exceleze cu fiecare zi ce trece. Era ora 6:05 dimineata, iar Adam Scott avea un tee la 7:05, iar singurii oameni din jurul terenului erau cei din staff-ul turneului, jucatorii si insotitorii lor din industria golfului, care considera ca asemenea ore matinale sunt cele mai bune perioade ale zilei. 

Alex Mercer, antrenorul de legenda NSW, era acolo si i-a strans mana campionului cu caldura, spunandu-i cat de entuziasmat si mandru era de succesul lui Adam Scott de la Augusta. S-au intors in timp cativa ani, pana la perioada de juniorat a lui Adam Scott, cand acesta juca pentru Queensland, iar Mercer antrena echipa NSW. 

Azi, cand te uiti la cartea de vizita a lui Scott, vei vedea ca a avut 10 birdie-uri directe de la a sasea pana la a 15-a gaura, fara nici un fel de mentiune. A terminat prima runda cu un tee direct la a 10a gaura. 

Da, intr-o zi, Adam Scott a zis “Voi fi capabil sa ma laud cu faptul ca am avut 10 birdie-uri in linie, dar va fi cu cativa ani inainte de ma retrage, cu un zambet larg, acompaniat de un raset.”

Jason Day, dupa meciul de joi cu Adam Scott, a spus “ Privesti un show adevarat. Acesta este modul in care cei mai buni jucatori din lume, joaca, iar eu am avut de-a face cu asta azi si a fost special. E un meci pe care mi-l voi aminti mult timp de-acum inainte. D-abia astept sa joc cu el si maine si sper sa il prind cumva.”

Scott conduce Open-ul cu trei lovituri dupa prima runda. Cel mai apropiat adversare este Ryan Yip, un jucator canadian profesionist, al carui 65 a egalat vechiul record si a detinut suprematia in alta zi. Yip este stabilit in STate, si a jucat cateva sezoane in turul web.com. Recent, a jucat in OneAsia Tour si a intrat in turneul Royal Sydney. 

Mcllroy a lovit trei sub par, finalizand partida cu un birdie dragut si are un tee-off maine dimineata devreme, cu un potential mare avantaj. Viteza vantului va fi de 50km/h, dup-amiaza, la Royal Sydney, cand va juca Scott. Dar chiar acum si el insusi este un uragan.  
Australia e destul de infometata de eroi sportivi pe scena mondiala - nu pun la socoteala si faptul ca Anthony Mundine a castigat un titlu la box, noaptea trecuta, dar Scott este ca o faclie. 

Poate va continua pret de o decada si putin dupa. El este, fara indoiala, noua stea a golfului australian si unul dintre cei mai draguti oameni pe care ii poti intalni in lumea sportului. 

Comentarii