23 septembrie, 2013

Jocul care nu poate fi castigat simplu

Cand ne indoim de alegerile facute, raspunsul poate fi chiar in fata noastra. Stiti cartea “The Legend of Bagger Vance”? Cand am citit cartea in 1995, mi-a lasat impresia ca este vorba doar despre un tip care ne ofera o sclipire de golf, prin ochii unui barbat si golfer, pe numele sau, Rannulph Junnah. Un campion de golf local, din Savannah Georgia, care joaca un meci istoric, impotriva a doua legende ale golfului din acea perioada,  Walter Hagen si Bobby Jones. Walter Hagen are 75 de victorii la nivel profesionist si 11 campionate majore. Bobby Jones are 9 victorii profesioniste si 13 campionate majore, ca amator. Bobby Jones nu a vrut niciodata sa devina un jucator profesionist, iar toate turneele castigate au fost la nivel de amator. 

Bagger Vance, caddie-ul si antrenorul lui Junnah, ii dadea sfaturi neobisnuite pentru a-si imbunatati stilul de joc si chiar anumite aspecte din viata. Bagger Vance este un profesor de golf excelent si l-a instruit pe Junnah bine in privinta "balansului autentic in golf." 

In film, Junnah se confrunta cu o dilema comuna, ca toata lumea de altfel: ALEGEREA! Profesorul sau ii spune ca are de facut o alegere, poate juca sau se poate opri. Se poate opri din a incerca sa joace un meci de golf sau chiar sa il joace. 

"acum joaca jocul, jocul tau - cel pentru care ai fost menit sa joci!"

Sunt pusi constant sa alegem, sa decidem incotro mergem? Dar alegi de unul singur sau ai langa tine un "Bagger Vance" care sa te ajute in decizia ta? 

Comentarii