18 noiembrie 2013

Eu sunt... eu, turneul, viata si golful

Iubesc Balcic, imi iubesc cele doua orase Brisbane si Constanta. Simt ca golful este parte a economiei din Cap Kaliakra, Bulgaria. Simt ca oamenii din acest loc special, din Balcani, merita un turneu special. Realizez ceva pentru acest loc. Acesta a fost cel de-al cincilea an in care am promovat Cupa Demis Papillon Golf Academy, iar acest vremuri sunt dificile pentru a face rost de sponsorizari de la companii. In ultimii ani nu au fost prea multi bani din sponsorizari, asa ca multe dintre cheltuieli au fost acoperite din buzunarul propriu. Sunt foarte loial cauzei mele.

As vrea sa multumesc personal Andreei Marin, lui Ionut Sisi, Madalina Serban si Mihai Tecu pentru sponsorizarile lor din 2013. As vrea sa il felicit pe castigatorul acestei editii, Bruno Negoita. Sunt mandru ca un roman a castigat aceasta cupa, dupa un playoff mortal de 6 gauri cu Yang Rae din Coreea de Sud. Fiul meu, Nicholas care in 2012 a terminat pe pozitia a 4a in turneul meu, a castigat in acest an turneul de juniori, prin 2 lovituri, realizand un par la ultima gaura din meci, castigand in fata campionului de anul trecut. In acest an, fiul meu a incheiat “afacerea” si sunt mandru de el, stiu ce presiune a fost pe umerii lui sa castige turneul meu, iar la varsta de doar 8 ani, el are totusi acest “instinct de ucigas”. Multumesc, Catalina Jigman pentru premiile de la juniori, pustilor le-au placut foarte mult gentile pentru juniori, cu bunatati oferite de Catalina. 


Voi considera intotdeauna Brisbane acasa, locul unde fiul meu, Nicholas s-a nascut. Nu stiu daca fiul meu va lua golful in serios. Joaca golf de aproape 3 ani, iar la 8 ani joaca chiar foarte bine. Totusi, vreau sa isi aleaga singur destinul, asa cum el l-am ales pe al meu. 

Asezat pe terasa restaurantului 19th Hole, cu o cescuta de espresso intr-o mana si o tigara in cealalta, cu laptopul asezat in fata mea, gandindu-ma la povestea pentru blogul meu, as putea parea doar un alt membru al cursului de la Lighthouse Golf, cu putina burta, cu aerul meu calm, accentuat de umbrele fumului de tigara, afisez totusi o postura care arata focul dinlauntru - un foc care arde pentru golf, un foc care arde de viata!

In era abdomenelor plate (Henrik Stenson,Nicolas Colsarts, Geoff Ogilvy, Adam Scott) si a personalitatilor distante, in era definita de Tiger Woods, trailerele de fitness si premiile in bani se potriveau unui rege. In zilele mele ca jucator profesionist, spre sfarsitul anilor ‘80 si inceputul anilor ‘90, desigur, loveam mingile inainte de joc, dar la fel de bine, puteam servi si un pahar de vin. Desigur, loveam si balansam, dar sigur beam si o ceasca sau doua de espresso. Desigur, eram determinat sa am un scor mare cand jucam ‘turnee de golf’, dar intotdeauna mi-am facut timp sa ma bucur si de viata. Domnul Hogan obisnuia sa spuna “Esti singurul judecator al standardelor tale. ”

Sunt un barbat sigur de sine, sunt politicos si ma tin departe de scadaluri. Mi-am trait viata si am jucat golf asa cum am vrut. Nu am grabit niciodata nimic, am savurat fiecare clipa. Respira viata si ma simt confortabil in pielea mea. Mi-am dedicat viata golfului, iar golful mi-a daruit viata. Sunt un barbat care se opreste ca sa miroasa parfumul florilor. Este relaxant sa savurezi un vin bun, o tigara, mancare buna, un pahar de whiskey cu un prieten. Trebuie sa iti dedici timp pentru a savura micile bucurii ale vietii. Nu le poti savura, daca te grabesti. Nu poti savura viata daca te grabesti. 

Este important sa uibesti ceea ce faci. Este important sa te bucuri de lucrurile pe care ti le aduce viata. Am stiut dintotdeauna ca atunci cand m-am apucat sa joc golf, asta este tot ceea ce mi-ar placea sa fac. 

Trebuie sa stiti, de asemenea, ca sunt un bun cunoscator ale pantofilor de calitate, whiskey si tigari. Pantofii mei de golf, dar si cei de strada sunt facuti la comanda, de catre Stefan Burdea, detinatorul unei afaceri mici, de familie, din Bucuresti. Putin reclama pentru creatorul pantofilor mei din Bucuresti poate ajunge departe. Australia te asteapta, Stefan Burdea. 

Pantofii sunt creati din piele adevarata, foarte moale, pentru ca intotdeauna mi-au placut pantofii de calitate. Nu imi plac pantofii de tenis sau cei de cauciuc. Imi plac pantofii buni, mai ales cei de piele. Mama a fost cea care m-a influentat in aceste preferinte, mi-a zis de la o varsta frageda “Femeile vor evalua si vor judeca un barbat printr-o simpla privire asupra pantofilor, iar daca acestia sunt ieftini, femeile il vor caracteriza ca fiind un barbat ieftin, nu superficial, ci ieftin.”

Si acum, revenind la un ton mai serios, sunt pasionat de golf, traiesc jocul de golf, nu doar joc golf. Imi traiesc viata, nu doar trec prin ea. Iar aceste cuvinte din partea unui om care stie cat de norocos este pentru ca poate face ceea ce iubeste. 

Cand vine vorba despre golf si viata, voi ramane insetat, dragii mei. Acum povestea s-a incheiat (ma mentin sub limita de 1000 de cuvinte) si ar fi dragut sa merg si sa savurez o tigara si un whiskey alaturi de prietenul meu care ma asteapta la Whiskey Bar. 

Comentarii