9 Decembrie, 2013

Craciunul si cadourile de golf

De cateva saptamani ma pregatesc pentru excursia in Malaga, in Spania cu membrii clubului meu de golf. Vom avea o zi de antrenament si patru zile de “turneu”, incepand cu 21 ianuarie 2014. La Marbella Swing Cup voi vedea performantele membrilor mei, si pe a mea, bineinteles. Acum sa revenim la Craciun.

Exersez expresiile de supriza si entuziasm in oglinda, cand ma barbieresc. Repet fraza aia obsedanta “ Loveste sus, loveste jos”, incercand sa pastrez entuziasmul din voce, fara sa par ironic. La ce ma refer? La cea mai evidenta forma de tortura: primirea cadourilor de Craciun corelate cu golful, pe care nu le voi folosi vreodata. 

Pentru restul populatiei masculine, aceste cadouri variaza de la o cravata, camasa si pijamale pana la o pereche pufoasa de sosete. Dar exista un loc special in “iadul cadourilor de sarbatori” rezervat noua, golferilor. 

Incepand cu parintii, rudele si prietenii apropiati, care te viziteaza o data in viata, toti acestia iubesc sa ne ofere ceea ce cred ei ca avem nevoie. 

Sunt convins ca sunt bine intentionati si primul exemplu care imi vine in minte este chiar sotia mea, care incearca sa ne cumpere chestii ce vor indura testul timpului, pana cand vor fi aruncate cu prima ocazie. Si in fiecare an, imi imaginez ca se ascund alte cadouri in cutiile impachetate, stiind totusi ca realitatea este complet diferita.  

Pe masura ce despachetez, in mintea mea sunt doua gramezi: cadouri care se vor duce in sacul meu de golf si cadouri destinate sertarului de golfer. M-as simti prea vinovat sa le arunc, in caz ca cel care mi le daruieste ar afla asta, sau pentru ca sunt prea bizare sau prea amuzante ca sa ma despart de ele. Am cateva cadouri preferate care inca se gasesc in sertar. Iata cateva dintre ele:

Prosopul ciudat de golf

Gratie soacrei mele si a ofertei de la Carrefour, sunt mandrul posesor al unui prosop de golf. Are chiar si un text mare imprimat, care numeste utilizatoril ca fiind “Regele swing-ului”. Imi pot imagina glumele si rasetele membrilor clubului de golf daca l-ar vedea. Confectionat dintr-un material mai degraba impermeabil decat absorbant, acest prosop vine si cu un sigiliu metalic, gata sa fie rupt la prima utilizare. 

Ceasul de golf

Sotia mea mi-a cumparat un ceas suberb, proiectat sa fie atasat de sacul de golf. Creat din inox, cu un aspect stilizat, mi-e o teama teribila ca as putea sa-l zgarii, sau Doamne fereste, l-as putea pierde. In consecinta, se odihneste linistit in sertarul de golf. In plus, banuiesc ca ea de fapt incerca sa imi atraga atentia, subtil, asupra timpului petrecut pe terenul de golf. 

Nu inseamna ca nu am primit si cadouri neobisnuite, care au ajuns insa direct in sacul meu de golf. Unul din ele este un carnetel unde imi pot nota scorurile meciurilor jucate, a cursurilor si tarilor, numele partenerilor de joc. Este un carnet dragut. 

Pe de alta parte, se pare ca m-am facut clar inteles, ca cel mai sigur cadou sunt mingile de golf, cu cat mai scumpe cu atat mai bine. 

Sincer sa fiu, doar unul sau doua cadouri ajung in sertar, dar asta nu ma impiedica sa repet modul de a reactiona. Craciunul este sezonul in care daruiesti si impartasesti cu familia si prietenii, caci toate drumurile duc catre acasa. Imi doresc ca toti membrii si studentii clubului de golf din toata lumea sa practice in continuare acest sport. Ne vedem in sezonul 2014.

Craciun fericit si binecuvantat!

Comentarii